perjantai 28. huhtikuuta 2017

Riitaa siellä, draamaa täällä

Luin baarista erästä vanhaa, mutta nyt uudestaan ylös nostettua keskustelua, jonka aiheena oli tappelevat pervot. Aihe käsitteli pervojen tappeluja ja riitelyjä netissä. Olen saanut myös itse kyseiseen aiheeseen kosketuksen näinä aikoina, kun olen baarissa ollut.

Kun liityin 2014 baariin, meininki vaikutti ehkä hieman rauhallisemmalta silloin. Toki silloinkin samoista asioista riideltiin ja väiteltiin ja keskusteluissa oli jo silloinkin tietyt nimimerkit, joiden kanssa syttyi aina riitaa. Loppujen lopuksi en tiedäkään, onko mikään muuttunut noista ajoista.

Vaikka olen itsekin joihinkin keskusteluihin osallistunut suorasanaisemmin kuin mitä ehkä normaalielämässä tekisin, on minua kuitenkin kaiken aikaan ihmetyttänyt riitely ja jopa tietynlainen draamanhakuinen toiminta pervojen nettikäyttäytymisessä. Ihmiset laukovat mielipiteitään ajattelematta, että se mielipide saattaisi loukata jotakuta, ketjuissa lauotaan toisille ihmisille hyvin henkilökohtaisia kommentteja, vaikka ei välttämättä edes tunneta toista ihmistä tai tunneta hänen taustojaan, toisaalta esiintyy myös sitä, että kaikenlaisista kommenteista vedetään sitten kauheat herneet nenään ja loukkaannutaan, josta taas syntyy lisää riitelyä.

Miksi me pervot, joiden luulisi vetävän yhtä köyttä, sorrumme ajoittain jopa lapsellisiin riitoihin? Miksi aina tietyt ihmiset keskusteluissa ovat joskus jopa väkisin provosoimassa ja aiheuttamassa riitoja? Miksi tietyistä iankaikkisista aiheista, kuten vaikkapa truekinkyydestä pitää tapella?

Syitä tähänkin tietysti löytyy. Nimimerkin takaa on helppo huudella ja riidellä, mutta harva välttämättä tosielämässä uskaltaisi sanoa yhtä suoraan asioita mitä sanoo netissä. Viittaamaani keskusteluun tappelevista pervoista mainittiin, että tietyt dominoivat ihmiset saattavat helposti olla provosoimassa. Ovatko jotkut dominoivat ihmiset sitten vain niin suorapuheisia, että heidän kommenteistaan syntyy helposti riitelyä?

Mutta en voi mitään, että minua tällainen jatkuva riitely ja draamailu on alkanut ahdistaan. Välillä tuntuu, että et uskalla sanoa mitään, kun joku kuitenkin vetää herneen nenäänsä ja toisaalta jos yrität asiallisesti kommentoida johonkin keskusteluun, niin joku kuitenkin tulee väittämään, että mielipiteeni on paskaa tai muuten vain hyökkämään vastaan.

Pitäisi vain yrittää olla välittämättä riitelystä ja tietyistä ihmisistä ja keskittyä siihen, että itse kirjoittaa asiallisia viestejä baarissa eikä sorru samaan kuin pahimmat riitelijät ja provosoijat.

- Maailman menoa ihmettelevä Perhis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti