torstai 18. tammikuuta 2018

Uusi vuosi 2018 ja uuden vuodet lupaukset

Tätä nykyistä vuotta on kulunut jo pari viikkoa - sitä aina kauhistelee kuinka nopeasti aika kuluu. Äskenhän vasta vuosi vaihtui ja pian vaihtuu vuoden ensimmäinen kuukausikin.

Vuosi vaihtui vaniljaisissa merkeissä vaniljakaverini luona Lahdessa, Lahden yöelämään tutustuen ja seuraava päivä menikin vain koomailessa, vaikka itselläni ei suurempaa krapulaa ollutkaan. Ja vaikka seurani oli vaniljaa, niin kuitenkin oli oikein mukava vuodenvaihde. :)

Asetin myös tälle vuodelle tyypilliseen tapaan lupauksia tai oikeastaan ehkä enemmän voisi puhua tavoitteista. Myönnettäköön, että olen huono pitämään uuden vuoden lupauksiani, mutta kummasti sitä aina lupailee kaikenlaista, kun vuosi vaihtuu..

Uuden vuoden lupaukseni:

-Oppia sanomaan ei joissakin tilanteissa

Pidän itseäni kilttinä ihmisenä, joka on aina valmis auttamaan muita. Ylikiltti en sentään ole ja olen oppinut kuuntelemaan omaa jaksamisiani ja rajojani. Siksi jatkossa yritän vielä enemmän ajatella jaksamistani ja oppia sanomaan joissakin tilanteissa ei.

- Pitää elämässäni vain ihmisiä, joiden seurassa minun on hyvä olla

En tiedä johtuuko kiltteydestäni, mutta jotkut ihmissuhteeni ovat olleet yksipuolisia. Tällä tarkoitan sitä, että vain minä autan toista, kuuntelen toisen huolia ja ongelmia, saamatta toiselta mitään takaisin.

Autan mielelläni ystäviäni aina kun he tarvitsevat apua ja olen aina valmis kuuntelemaan ihmisten huolia. Ihmissuhteissa on kuitenkin aina kyse kahden kaupasta (ja joskus useamman kaupasta) ja jos toiselta ei saa mitään takaisin, niin suhde tai ystävyys voi käydä äkkiä hyvin raskaaksi.

Ihmissuhteet eivät toki ruusuisia, vaikka asiat olisivat muuten hyvin suhteessa tai ystävyydessä, mutta silti.. Jatkossa pidän elämässäni vain ihmisiä, jotka tuottavat minulle hyvää oloa ja joilta itse saan jotain takaisin.

-  Yrittää olla stressaamatta liikaa

Tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Mutta pitäisi vain ajatella, että asiat järjestyvät aina ja yrittää sen takia ottaa rennommin elämässä

Vuoden lopussa voikin sitten palata näiden lupausten ääriin ja katsoa, toteutuivatko lupaukset.

-Perhis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti