sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Bilearvosteluita

Vuosi 2018 on lähtenyt käyntiin töiden lisäksi jo parilla kinkybileillä. Eilen lauantaina tuli vietettyä iltaa kotoisissa tunnelmissa Tampereella Mixein bileissä ja loppiaisena olin käymässä Helsingissä smurffien bileissä. Ensi viikonloppuna olisi myös tarkoitus suunnata Turun bileisiin, joten bilesaldoksi tulisi kolmet bileet tässä kuussa. :)

Parin vuoden aikana olen kolunnut jo ihan mukavan määrän isoimpien kaupungien bileitä. Ainoastaan Oulu vielä uupuu joukosta ja tähänkin asiaan saattaa olla tulossa muutos helmikuussa. Kun olen kolunnut erilaisia bileitä eri kaupungeissa ja kun muutenkin tykkään vertailla asioita toisiinsa, ajattelin tehdä pienen yhteenvedon eri yhdistysten ja kaupungien bileistä.

Tampere/Rsyke:

Tamperelaisena minulla on ehkä oma lehmä ojassa, mutta olen alusta saakka viihtynyt hyvin Tampereen bileissä. Tampereella järjestetään sekä pienempiä Mixei-bileitä, että isompia Taff-bileitä, joita on juhlittu eri paikoissa.

Tampereen bileissä on mielestäni aina ollut hyvä meininki ja ennen kaikkea ilmapiiri. Erityisesti Mixein bileitä mainostetaan matalan kynnyksen bileinä, joihin ensikertalaisenkin on helppo tulla. Mixein bileet ovatkin ensikertalaisille helppoja miittejä, koska kyseisessä paikassa on tiukka ravintolalainsäädäntö, joka estää esimerkiksi sen, että yhdyntä ja täysi alastomuus eivät ole sallittuja. Jos siis ei halua heti ensitöikseen nähdä alastomia ihmisiä tai nähdä, kun ihmiset paneskelevat, niin Mixein bileet ovat hyvät bileet aloitella bileissä käymistä. Taffin bileet ovat hivenen vapaamuotoisemmat, tosin koska kyseiset bileet ovat usein myös olleet jossain ravintolassa, niin aivan estottominta meininkiä ei myöskään siellä ole tavattavissa- ainakin silloin, kun olen itse ollut Taffissa.

Miinuksena erityisesti Mixein bileistä voi mainita pienet tilat ja juuri yllämainittu tiukka ravintolasäädäntö. Mixei koostuu ylä- ja alakerrasta ja varsinaiselle sessioinnille on varattu pieni huone. Mitään suuria tiloja ei siis valitettavasti ole sessiointia varten.

Tiukka ravintolasäädäntö taas on siinä mielessä ikävä, että jos haluaa kunnon irstailua, niin Mixei ei ole valitettavasti siihen paras paikka. Mixeissä sessiointi onkin lähinnä ollut sitomista ja piiskaamista ja neulotteluja, joten mitään intiimpää meininkiä kyseisessä paikassa ei voi oikein harrastaa.

Miinuksista huolimatta, olen aina tykännyt Mixein bileistä ja aion jatkossakin käydä niissä.

Turku/Turun Baletti

Turun bileitä minulla on takanani muistaakseni kolme tai neljä kappaletta. Turun Fetish Club-illat järjestetään Showtimessa, paikallisessa strippibaarissa ja nämä illat eivät eroa niin Tampereen Fetish club-illoista. Showtime on paikkana yksikerroksinen ja luo vaikutelman, että bilepaikka ei olisi kauhean iso. Turussa on myös isompia bileitä Taffin tapaan.

Vaikka Turun ja Tampereen välillä esiintyykin aina kilpailua milloin mistäkin, niin estottoman meiningin suhteen täytyy sanoa, että Turku vie voiton. Tilassa on pieni darkkari ja minulle esimerkiksi markkinoitiin eilen Baletin panokonetta, joka kuulosti *kröhöm* tutustumisen arvoiselta laitteelta. Onkin vähän harmi, että Turku vie tässä asiassa voiton Tampereesta, mutta onpa ainakin syy matkustaa välillä Turkuun. ;)

Helsinki/Smurffit

Smurffienkin bileitä taitaa olla jo takana kolmet tai neljät. Smurffien pienempiä bileitä juhlittiin aikaisemmin ravintolalaiva Wäiskillä, nyt pienemmät bileet ovat siirtyneet Thirsty Scholariin, jossa järjestetään myös Fetlife-miitti. Myös Smurffeilla on välillä isompia bileitä.

Smurffien bileistä minulla on jäänyt ehkä eniten neutraali vaikutelma. Kivaa on ollut, mutta bileet itsessään eivät ole ehkä jättäneet mitään suuria muistoja, joita muistelisi jälkeenpäin. Tämä johtuu osittain ehkä siitä, että jos mietin sessiointia, niin Helsingin bileissä olen ehkä päässyt vähiten sessioimaan.. ja minulla onnistuneeseen iltaan kuuluu usein nimenomaan sessiointi.

Toki syynä voi olla se, että varsinkin pienemmät bileet, oli kyseessä mikä yhdistys tahansa, ovat meiningiltään loppupeleissä aika samanlaisia paikkakunnasta riippuen. Smurffien isoissa bileissä on ollut hienoja esityksiä, mieleen on jäänyt erityisesti viime heinäkuun bileet, joissa oli monta hienoa esitystä.

Jyväskylä/Bizarre

Viime lokakuussa koin ensimmäiset Bizarren bileet. Aiemmin työt olivat osuneet juuri Bizarren bileiden kohdalle, joten en ole päässyt käymään Jyväskylän bileissä.

Bizarren bileet ovat tällä hetkellä kenties toiminnallisimmat ja estottomimmat kinkybileet. Koska kyseessä on yksityistilaisuus, joka ei sijaitse ravintolassa, niin paikan päällä voi touhua paljon vapaammin kuin ravintolaympäristössä. Tämä näkyi lokakuussa aika hyvin. Paikan päällä pyöri alastomia ihmisiä, porukka sessioi intiimistikin ihmisten edessä ja paikassa oli vielä darkkari, jossa sitten pääsi paneskelemaan ja harrastamaan muita intiimejä asioita.

Bizarren bileiden suhteen tykästyin juuri siitä, että paikassa saattoi touhuta vapaasti. Sai vaikka ottaa suihin (en valitettavasti päässyt tekemään kyseistä asiaa) ilman, että mikään ravintolalainsäädäntö olisi puuttumassa asiaan. Bizarren bileet tuntuivat niin piristävältä, koska tosiaan muissa yhdistysten bileissä ei noin avoimesti pääse hommailemaan. Bizarren bileissä näki sitä kunnon pervoilua ja irstailua, mitä ei kaikissa bileissä näe.

Johtopäätökset

Johtopäätöksenä voin vetää sen, että jokaisessa kaupungissa on eri tunnelmansa. Vaikka olemme kaikki samoja pervoja, niin ihmiset ovat kuitenkin erilaisia ja kaikissa bileissä on eri tunnelmansa. Tampereen ja Turun bileiden tunnelma on ihan erilainen, samoin vastaavasti Turun ja Helsingin bileiden tunnelma on erilainen. Bizarre taas eroaa tunnelmaltaan täysin muista bileistä.

En myöskään välttämättä pysty tai oikeastaan edes halua asettaa bileitä paremmuusjärjestykseen. Kaikissa bileissä ja bilepaikoissa on hyvät ja huonot puolensa. Tampereen Mixei-bileet eivät ole ehkä kaikkein irstaimman meiningin ystäville, mutta kyseisissä bileissä taas pystyy hyvin tutustumaan uusiin ihmisiin. Vastavuoroisesti Bizarren bileet taas saattavat olla jollekulle jopa liian toiminnalliset ja joku taas nimenomaan nauttii toiminnallisista bileistä.

Ennen kaikkea, varmaan jokainen kinky haluaa bileiltä eri asioita. Moni haluaa tutustua uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja. Moni etsii sessioseuraa ja kenties muutakin seuraa. Moni taas haluaa päästä tuulettumaan ja ennen kaikkea, viettämään iltaa seurassa, jossa voi olla täysin oma itsensä.

Parin vuoden bilekokemuksella voin jo sanoa, että Suomesta ei tunnu löytyvän huonoja bileitä ollenkaan. Vain niitä hyviä.

-Perhis

 

1 kommentti:

  1. Kiitos arvioistasi, Perhis. Kun ei monikaan pysty osallistumaan joka paikkaan kuten sinä, niin tästä sai taas mielikuvaa, että mille paikkakunnalle lähtöön kannattaa satsata omien mieltymystensä mukaisesti.

    VastaaPoista