tiistai 4. huhtikuuta 2017

Mistä tiedän Masterin olevan turvallinen ja luotettava ja kuinka sessioida turvallisesti?

Aloitteleva subnainen saattaa saada hyvin paljon viestejä erilaisilta- ja eri-ikäisiltä Mastereilta. Niin sain aikoinaan myös minäkin. Suurin osa toki Mastereista on ihan kunnollisia ja erittäin mukavia ihmisiä, mutta kun ihmisiä kuitenkin olemme, niin joukkoon mahtuu aina kaikenlaisia tyyppejä. Erityisesti aloitteleva subnainen saattaa miettiä viestitulvan saadessaan, että kehen voin luottaa? Kenen kanssa uskallan sessioida? Ajattelin omien kokemuksien ja mielipiteideni pohjalta laatia listan, jonka perusteella voi vähän ennakoida uuden ihmisen turvallisuutta ja toisaalta myös miettiä turvallisuusasioita, kun lähtee tapaamaan uutta ihmistä. Listan asiat eivät ole varsinaisessa tärkeysjärjetyksessä. Painotan myös, että listan asiat ovat omia näkemyksiäni ja mielipiteitä, joten eri mieltä saa olla ja eri mieltä olevia kommentteja saa heittää. :)

Tapaamista suunnitellessa:

1. Keskustelkaa toiveista ja erityisesti rajoista

- Jokainen määrittelee itse sen, kuinka pitkään haluaa tutustua toiseen ennen tapaamista, mutta pidän tärkeänä ennen tapaamista käydä kuitenkin jo jonkinlaista keskustelua toiveista ja ennen kaikkea rajoista. Subin rajojen tietäminen on erityisen tärkeää, joten mielestäni näistä asioista ei voi puhua liikaa tai liian ajoissa. Varsinkin silloin, jos tarkoituksena on sessioida jo ensimmäisellä kertaa, on tärkeää, että ylilyöntien välttämiseksi, rajat ovat Masterin tiedossa.

2. Ensimmäinen tapaaminen julkisella paikalla

- Jokainen toki tapaa siellä missä haluaa. Voit toki kutsua Masterin suoraan kahvittelemaan luoksesi, mutta voit myös ekalla kerralla tavata hyvin tavata kahvilassa Masterin kanssa. Julkisen paikanhan ei välttämättä tarvitse olla kahvila, vaan ekalla kerralla voidaan myös mennä aivan hyvin kävelemään, museoon, istumaan puistoon tms. 

Itse suosin julkista tapaamista, koska silloin pääsee oikeasti näkemään turvallisessa ympäristössä, minkälainen ihminen oikeasti on. Toki jotkut osaavat taitavasti esittää myös julkisessa tilassa jotain aivan muuta kuin oikeasti ovat, mutta tapaamisella pääset kuitenkin tapaamaan toista livenä, pääset tarkkailemaan toista ja lukemaan toista ja toisen eleitä. Niin ja tapaamalla ensimmäisen kerran julkisella paikalla, pääsee näkemään, kuinka kemiat kohtaavat oikeasti livenä. Tämän pohjalta on taas helppo lähteä suunnittelemaan seuraavaa tapaamista ja toisaalta jos kemiat eivät kohtaa, niin voi todeta, että ei välttämättä kannata tavata sessioinnin merkeissä.

Jos esimerkiksi välimatkan takia ensimmäinen tapaaminen tapahtuu suoraan jommankumman luona, niin suosittelen tällöin pitkääkin kirjoittamisvaihetta toisen kanssa. Tällöin jonkinlaista luottamusta toiseen on todennäköisesti jo syntynyt. Jos Master on tulossa suoraan luoksesi ja tarkoituksena on kenties jopa sessioida, niin kannattaa kertoa jollekulle ystävälle, että luoksesi on tulossa Master. Näin ollen voitte sopia ystävän kanssa esimerkiksi tarkistussoitoista. Tällaisissa soitossa ystävä soittaa sinulle ja varmistaa, että kaikki on hyvin.
 Sessiotilanteessa:

1. Sopikaa turvasanan käytöstä. Turvasanakin jakaa mielipiteitä. Suurin osa haluaa sitä käyttää, mutta joillekin riittää se, että sub sanoo lopeta, tms, kun tuntuu siltä, että haluaa lopettavan session. Tärkeintä on se, että löytää asian suhteen yhteisen sävelen Masterin kanssa ja Master myös kunnioittaa turvasanaa tai ei- tai lopeta-sanaa. Jos sinulla on pallogägi, etkä pysty sanomaan turvasanaa, niin sopikaa tällöin jonkinlaisesta turvaeleestä. Tämä voi olla esimerkiksi sellainen, että kun subi haluaa keskeyttää session, niin hän pudottaa esimerkiksi avainnipun lattialle.

2. Kerro sessiossa heti, jos pyörryttää, sinua sattuu liikaa tai mitä tahansa sellaista, joka vaikuttaa negatiivisesti sinuun. Usein ajatellaan, että vain Masterin pitäisi varmistella subilta, että kaikki on ok. Mielestäni myös subin pitäisi rohkeasti kertoa, jos nyt on jokin pielessä. Masterithan eivät ole mitään ajatustenlukijoita, joten on tärkeää kertoa sellaisista asioista, joita Master ei välttämättä huomaa. Esimerkiksi köysillä sidottaessa on erittäin tärkeää, että kerrot Masterille, jos kätesi ja jalkasi alkavat puutua. Tai jos sinua alkaa kesken session pyörryttämään, niin tästäkin pitää heti mainita Masterille. Omaa vastuuta siis on myös subilla ja jos Master on kunnollinen, hän kyllä ymmärtää ja osaa tehdä tarvittavat toimenpiteet, jos kerrot esimerkiksi, että sinua pyörryttää.

3. Älä sessioi liian tukevassa humalassa. Tämäkin aihe jakaa mielipiteitä enkä sano, ettei esimerkiksi pienessä hiprakassa saisi ollenkaan sessioida. Tässäkin asiassa kannattaa käyttää tervettä järkeä. Jos on niin sekaisin, ettei tajua mistään mitään, niin kannattaa jättää sessiointi seuraavalle kerralle. Jos on sen sijaan pieni hiprakka päällä, jolloin kuitenkin vielä ymmärtää maailman menosta jotakin, niin voi toki sessioida, jos siltä tuntuu. Humalatila toki vaikuttaa siihen, mitä kannattaa jättää välistä. Neula- ja veitsileikkejä ja kovaa piiskausta ei välttämättä kannata tuhdissa kännissä harrastaa.

4. Session jälkeen vaadi jälkihoitoa, jos sitä haluat. Painotan tuota omaa haluamista, koska ilmeisesti kaikki subit eivät välttämättä välitä niin paljon kyseisestä asiasta. Kuitenkin sinulla on oikeus vaatia jälkihoitoa session jälkeen, jos sitä haluat.

Jälkihoitoa voi olla erilaista. Se voi olla halailua, toisen sylissä tai kainalossa olemista tai vaikka session läpikäymistä joko kirjoittelun kautta tai heti session jälkeen. Joillekin riittää pelkkä session läpikäyminen Masterin kanssa, jotkut haluavat ja tarvitsevat enemmän jälkihoitoa. Kunhan vain löydäy itsellesi sopivan jälkihoitotavan, niin se on tärkeää. Ja jos Master ei suostu antamaan jälkihoitoa sinulle, niin mielestäni tässä kohtaa sinulla on oikeus olla vihainen tai jopa näyttää ovea Masterille. Jonkinlainen jälkihoito on erittäin tärkeää subin hyvinvoinnille ja palautumiselle.

Mistä sitten tietää, että Master ei ole välttämättä se kunnollisin ihminen, jonka kanssa välttämättä ei kannata sessioida? Kysymys on kieltämättä vaikea, koska erityisesti netissä ihminen toisaalta saattaa esittää jotain aivan muuta kuin on ja toisaalta netissä syntyy myös helposti vääriä mielikuvia ja väärinkäsityksiä. Listaan kuitenkin alle jotain asioita, joita voi pitää epäilyttävinä. Alleviivaan taas, että nämä ovat vain omia näkemyksiäni. Jokainen muodostaa ihmisistä omanlaisensa kuvan.

1. Hän ei kunnioita/kuuntele toiveitaisi, mielipiteitäisi saati kunnioita rajojasi

Pidän tärkeimpänä kenties juuri rajojen ja mielipiteiden kunnioittamista ja huomioimista. Nämä voivat liittyä mihin tahansa asiaan. Minulle esimerkiksi jo se, että Master ei kuuntele toivettani tavata ekaa kertaa julkisella paikalla, herättää jonkinlaista epäluottamusta toiseen. Miksi toinen ei halua tavata ensiksi julkisella paikalla? Varsinkin kun sieltä julkisesta tapaamisesta voi jatkaa suoraan toisen luokse sessioimaan, jos tuntuu siltä, että kemiat kohtaavat.

Jos taas vaikuttaa siltä, että Master ei kunnioita rajojasi ja ei-listan asioita, niin ei välttämättä kannata tuhlata aikaansa kyseiseen tyyppiin. Vaikka rajoja voi venyttää, niin silti olen sitä mieltä, että ehdottomia ei-asioita pitää kunnioittaa. Jos Master siis kerrankin tai toistuvasti ylittää rajasi, niin on aiheellista keskustella Masterin kanssa asiasta. Ja jos Master ei vieläkään ala kunnioittamaan rajoja, niin hänelle voi näyttää ovea.

2. Hän painostaa sinua

Vaikka näihin asioihin kuuluukin joskus asioihin pakottaminen yhteisen suostumuksen puitteissa, niin Master ei kuitenkaan saa painostaa sinua mihinkään, mitä et halua ja mihin et ole antanut suostumustasi. Varsinkin jos esiintyy painostamista sessioon ja tapaamiseen, vaikka et itse olisi kiinnostunut, niin kannattaa suosiolla perääntyä. Kunnollisen ja hyvän Masterin ei tarvitse painostaa toista mihinkään.

3. Omistushaluisuus

Vaikka kinkyjen joukossa esiintyy omistussuhteita ja näissä esiintyy varmaan omanlaistansa omistushaluisuutta, niin pidän kuitenkin sairaanloista omistushaluisuutta, varsinkin jo kirjoittelun tai tapaamisen aikana varoittavana asiana. Varsinkin jos ette ole sopineet siitä, että Master saa olla mistushaluinen. Omistushaluisuus voi näyttäytyä esimerkiksi siten, että Master vaatii sinun luopuvan kirjoittelusta muiden ihmisten kanssa tai kieltää sinua tapaamasta muita ihmisiä. Jos ette ole sopineet tällaisista järjestelyistä, niin ei kannata olla Masterin kanssa tekemisissä. Kirjoitteluvaiheessa tämä voi näkyä siinä, että Master vaatii sinua luopumaan kirjoittelusta muiden Mastereiden kanssa. Tässäkin ratkaisee se, että oletko antanut itse antanut suostumuksesi tällaiseen järjestelyyn.

4. Sairaanloinen mustasukkaisuus

Sanoisin, että myös kinkyjen kohdalla sairaanloinen mustasukkaisuus ei ole hyvä asia, kuten ei ole vaniljoidekaan kohdalla.

Vaikka kirjoittelustani saa ehkä sen kuvan, että nyt kaikki Masterit ovat automaattisesti sairaita sekopäitä, niin näin ei ole. Voisin väittää, että suurin osa Mastereista on aivan kunnollisia tyyppejä, mutta valitettavasti joukkoon mahtuu aina niitä mätämunia. Tervettä järkeä kannattaa kuitenkin aina käyttää ja mielummin olla ehkä hieman varuillaan kuin syöksyä suin päin sessioimaan uuden tyypin kanssa.

Viimeisimpänä sanon vielä yhden neuvon, jota itse käytän nykyään paljon: Kuuntele omaa vaistoasi. Vaisto voi olla väärässä, mutta se on usein myös oikeassa. Jos siis vaistosi sanoo, että uudessa tyypissä joku epäilyttää, niin hyvin todennäköisesti näin voi olla. Jos et kuitenkaan täysin halua heivata tyyppiä pihalle, vaikka vaistosi ei sanokaan hyvää, niin keskustelu tyypin kanssa. Jos on joki tietty asia, joka epäilyttää ja mietityttää, niin asioista voi ja pitääkin aina puhua. Kunnollinen tyyppi kyllä ymmärtää epäilyksesi ja on valmis tekemään töitä sen eteen, että pystyt luottamaan häneen.

-Perhis

Ps. Jos sinulla on lisää kommentteja siitä, miten subin turvallisuutta voisi vielä huomioida, niin kirjoita toki omia näkemyksiäsi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti