torstai 13. heinäkuuta 2017

Eroottisista/vähäpukeisista kuvista ja omalla nimellä esiintymisestä internetin maailmassa

Sain kuvaajakaveriltani viikko sitten hotellikuvia, joita olimme ottaneet huhtikuussa Hämeenlinnassa. Kuvat olivat boudoir-tyylisiä, eli alusvaatekuvia ja lisätessäni kuvia tapani mukaan internetin eri sivustoille, sain idean tämän kertaukseen postaukseen, josta on myös bdsm-baarin puolella keskusteltu.

Aloitetaan aluksi niistä eroottisista kuvista.

Moni lisäilee nykyään eroottisia/vähäpukeisia kuvia internetiin. AlastonSuomen kaltaiset sivut ovat luotuja eroottisille ja paljastaville kuville, mutta moni lisäilee - jos ei täysin eroottisia, niin ainakin vähäpukeisia kuvia myös muualle internetiin. Esimerkiksi Facebookissa parissa ryhmässä, joissa itsekin olen, esiintyy aina välillä tissi- ja perseketjuja, joihin ihmiset linkittävät kuvia  omista tisseistään ja perseistään. Julkaisijat ovat yleensä naisia, mutta myös miehet innostuvat joskus lähettämään kuvia takamuksistaan tai omista nänneistään. Kuvat ovat kuitenkin yleensä suht siveellisiä. Jo Facebookin säännöissä lienee kielto, että esimerkiksi nännejä ei saa näkyä, joten monella on kuvissa rintaliivit päällä tai housuja koristaa farkut. Vastaanotto kuville vaihtelee. Tykkäyksiä ja ylistäviä kommentteja satelee, mutta myös niitä negatiivisia kommentteja tulee. Yleensä kommentit ovat luokkaa ''kukaan itseään kunnioittava nainen/mies ei laita itsestään vähäpukeista kuvaa nettiin'' tai ''mieti jos kuvat päätyvät työnantajasi/sukulaistesi näkyville'' Yleensä juuri kuvien päätymistä työnantajan tai sukulaisten näköpiiriin on asia, joka mainitaan aina, kun puhutaan vaaroista, joita nettiin lisätyt eroottiset kuvat voivat aiheuttaa.

Itsessäni on jonkinlaista exhibbaria ja nautinkin paljon kuvien laittamisesta nettiin. Onkin hieman ristiriitaista, että vaikka noin muuten en viihdy huomion keskipisteenä, nautin kun saan laittaa kuvia ihmisten ilmoille. Vaikka en myönnä laittavani kuvia pelkästään kivojen kommenttien toivossa, niin kyllähän ne kivat kommentit omasta kuvasta aina piristävät. Koska olenkin innokas kuvien lisääjä, olen joutunut väkisin pohtimaan, mitä mahdollista haittaa kuvien lisääminen nettiin aiheuttaa.

Olen esimerkiksi pikku hiljaa alkanut miettiä asiaa työnhaun kannalta. Tähän asti olen saanut töitä hyvin, eikä kukaan työnantaja ole pamauttanut, että ''löysimmepäs sinusta tällaisia kuvia netistä, emme voi palkata sinua'', mutta silti väkisin olen alkanut pohtia asiaa. Kuvien päätyminen työnantajan näköpiiriin on nimittäin asia, joka tuodaan aina esille keskusteluissa. Puhutaan siitä, kuinka työnantajat nykyään googlaavat tietoja työnhankijasta ja toisaalta, jos joku sattuu laittamaan itsestään vähäpukeisen kuvan nettiin, pelotellaan sillä, että kuvan laittajan on vaikea saada töitä, jos kuvat päätyvät työnantajan silmien eteen.

Varsinkin nyt, kun olen itse valmistumassa ja suuntaamassa oman alan töiden hakuun, olen pohtinut, että pitäisikö minun - varmuuden vuoksi kuitenkin poistaa itsestäni joitakin kuvia netistä ja toisaalta poistaa esimerkiksi bdsm-baarista omat kasvokuvani? Onko oikeasti vaara, että tuleva työnantajani löytäisi esimerkiksi bdsm-baarin profiilini ja kuvani tai AS-kuvani ja päättäisi sen perusteella olla palkkaamatta minua? Olen tähän asti ajatellut, että ei niin kuitenkaan tule käymään, mutta jatkuvat keskustelut ja varoittelut ovat saaneet aikaan sen, että sitä on oikeasti alkanut miettimään varovaisuutta kuvien lisäämisen suhteen.

Puolustukseni minun pitää kuitenkin todeta, että jo nyt olen tehnyt rajoja sen suhteen, minkälaisia kuvia laitan nettiin. Minusta löytyy esimerkiksi mustelmakuvia sekä AS:sta että bdsm-baarista, mutta kaikki muut sessiokuvat, varsinkin mitään intiimpää sisältävät kuvat jätän vain omaan haltuuni. En esimerkiksi ainakaan tällä hetkellä halua julkaista netissä mitään suihinotto- tai yhdyntäkuvia saati videoita. Nuo edellämainitut asiat ovat minulle sellaisia intiimejä asioita, jotka haluan jättää vain omaan ja kyseisen partnerin tietoon. Myös pillu levällään-kuvat jätän julkaisematta. Tissikuvia olen julkaissut kyllä, koska en pidä niitä jostain syystä niin tuomittavana sen sijaan, että julkaisisin itsestäni kuvan, missä makaan pillu levällään kameraa kohti.

Vaaroja kuvien lisäämiseen kuitenkin liittyy, sitä en kiellä. En tiedä, ovatko vähäpukeiset kuvat vaikeuttaneet kenenkään työnhakua, mutta esimerkiksi erilaiset identiteettivarkaudet ja kuvien luvattomat käyttämiset voivat osua kenen tahansa kohdalle. Kenen tahansa kuva voisi päätyä ilman lupaa esimerkiksi mainokseen tai meemiin ja kuka tahansa voisi esiintyä sinun omilla kuvillasi oikeastaan missä tahansa. Siksi tässäkin asiassa on hyvä käyttää tervettä järkeä. Miettiä, minkälaisia kuvia julkaisee ja missä niitä julkaiseen.

Entä sitten omalla kuvalla esiintyminen esimerkiksi baarin kaltaisissa sivustoissa?

Baarissakin on käyty paljon keskustelua, uskaltaako sitä olla omilla kasvoillaan netissä. Suurin osa baarissakin ei esiinny omilla kasvoillaan, mutta löytyy minun lisäkseni pervoja, jotka ovat hyvinkin rohkeasti esillä omilla kasvoillaan.

Omilla kasvoilla esiintyminen on aiheuttanut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ne, jotka eivät esiinny omilla kasvoillaan, ovat kasvottomuuden syyksi esittäneet usein työperäiset syyt (mikä on ihan ymmärrettävä syy) ja myös sukulaissuhteet on mainittu yhtenä syynä. Keskustelua on herättänyt erityisesti se, että jos esimerkiksi työkaveri sattuisi törmämään jonkun kinkyn kuviin jossakin ja kinkyys paljastuisi kuvien kautta työkaverille, voisiko tämä aiheuttaa jopa työpaikkakiusaamista? Omilla kasvoillaan esiintyvät ovat usein ns julkipervoja, jotka eivät ole kaapissa, vaan ovat rohkeasti pervoja ja tuovat esille kinkyjen oikeutta uskaltaa olla myös omilla kasvoillaan esillä.

Kun itse liityin baariin, olin itsekin jonkin aikaa ilman mitään kuvia itsestäni. Pikku hiljaa aloin kuitenkin lisätä omia kuvia itsestäni - kuvia, joista näkyi kasvoni. Minulle omilla kasvoilla esiintyminen tuntuu jotenkin luonnolliselta. Haluan viestittää muille käyttäjille, että tämän näköinen ihminen kirjoittelee siellä ruudun toisella puolella. Ymmärrän myös tässäkin asiassa sen vaaran, mitä omilla kasvoilla esiintyminen voi aiheuttaa. Mutta toisaalta, olen myös miettinyt, että jos esimerkiksi joku tuttu sattuisi eksymään  baarin profiliini ja tunnistamaan minut, niin eikö tämä vain kertoisi enemmän siitä, että molemmilla olisi yhteinen salaisuus? Tai jos joku tuttu bongaisi minut AS:sta - eikö tällöinkin molemmilla olisi yhteinen salaisuus, josta ei pitäisi tuomita?

Edellämainitut asiat aiheuttavat keskusteluja ja argumentteja on joka suuntiin. Yhtä ainoaa oikeaa totuutta ei tähän asiaan ole. Mutta tervettä järkeä kannattaa käyttää, toimi miten hyvänsä ja teki mitä hyvänsä.

-Perhis

Ps. Koska hotellikuvista tuli ihan kivoja, linkitän niitä tähän samaan postaukseen
1 kommentti:

  1. Tämä on kyllä aihe, joka minua mietityttää erityisen paljon. On paljon ihmisiä, joiden en välttämättä haluaisi tietävän bdsm-seikkailuistani, vaikken mieltymyksiäni mitenkään häpeäkään.

    Mietin hyvin pitkään oman bloginkin perustamista, koska vaikka en kirjoittaisi omalla nimellä, enkä julkaisisi kuvia, jostain yksityiskohdasta tai kirjoitustyylistä voi joku tuttu kuitenkin tajuta sen olevan minä (ei olisi ensimmäinen kerta). Joka kerta uutta postausta kirjoittaessani mietin kuumeisesti, voiko minut tunnistaa siitä ja miten helposti. Inhottavaa, mutta en vain todellakaan halua kenenkään tutun tuomitsevan minua; itsetuntoni ei kestäisi sitä.

    Kaikki, jotka uskaltavat julkisesti olla omia itsejään myös tässä asiassa, ovat mielestäni todella rohkeita. Myös sinä! Ihailen.

    Ja nuo kuvat! Vau. Ihana sinä ja ihana valo!

    VastaaPoista